14 сеп. 2012

Енергийния мониторинг в реално време – предпочитаната сградна модернизация

Новини от света на строителството, Полезно No Comments

Все повече компании осъзнават социалните, екологичните и икономическите ползи от модернизирането на сградите.

Пазарът за модернизация на сградите с цел пивишаване на енергийната ефективност при търговски сгради, особено що се касае до софтуера за управление на енергията, ще расте експоненциално. Той ще се удвои до 2020 г., според скорошно проучване, направено от Pike Research. Публикуваното миналия месец изследване прогнозира, че световният пазар за модернизация ще се увеличи от повече от $80 млрд. през 2011 г. до почти $152 млрд. към 2020.

Този нововъзникващ пазар измества тенденцията за еднократни модернизации на сградите, казва Ерик Блум, старши анализатор в Pike. Традиционните строителни компании като Johnson Controls както и софтуерни компании като SkyFoundry разработват софтуерни приложения, които могат да помогнат на собствениците на сгради да наблюдават потреблението на енергия в реално време и да реагират при неефективност и неизравности на оборудването.

Проучването на Pike е разгледало глобалния пейзаж на пазара за енергоефективна модернизация. Анализирани са осем различни типове сгради и са профилирани повече от 50 участници в сектора.

Западна Европа в момента е най-големият пазар за енергийно ефективни модернизации в търговските сгради. Според проучването, регионът ще остане лидер, но неговият дял от световните приходи ще намалее от 41 на сто през 2011 г. до 37 на сто през 2020 г.

Вторият по големина пазар е Азиатско-тихоокеанският регион. Неговият дял ще скочи от 32% ($ 26 млрд.) през 2011 г. до 36 на сто (близо $55 млрд.) към 2020.

 

Източник:http://www.greentech.bg

Print Friendly, PDF & Email
No Responses to “Енергийния мониторинг в реално време – предпочитаната сградна модернизация”

Leave a Reply

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter