15 сеп. 2011

Хибридни сгради никнат в Германия

Новини от света на строителството No Comments

Хибридните сгради, проектирани от архитектите от берлинското бюро Nägeliarchitekten, улесняват живота на инвеститорите и собствениците.

Първата такава сграда, която се намира в центъра на най-обширния и млад район на Хамбург – Вилхелмсбург, ще бъде населена със собственици и наематели още през следващия месец. До откриването на международното строително изложение IBA в близост до него ще се появят още две подобни сгради, пише Property Magazine.

Хибридните сгради представляват своеобразно съчетание на жилищни и офис помещения в оригинална планировка, която позволява лесна промяна на предназначението на сградата при промяна на нуждите на пазара, пише indeximoti.bg.

Така например ако на пазара има недостиг на офис площи, сградата оперативно се превръща в бизнес-център. Ако се наблюдава масов наплив на желаещи да наемат квъртира, бившите офиси се превръщат в апартаменти.

Обикновено за метаморфоза от такъв мащаб собственикът на сградата хвърля голямо количество сили, време и средства. Освен получаване на необходимите разрешителни, той трябва изцяло да промени вътрешния план на сградата.
Процесът става изключително нерентабилен и продължителен.

Източник: 1kam1.com

Print Friendly, PDF & Email
No Responses to “Хибридни сгради никнат в Германия”

Leave a Reply

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter